Az előzményekkel tisztában voltam. T.i. hogy a legtöbb pépesítéssel előállított készítmény, ami a boltokban a "húsáruk" sorban/polcon van, az valójában maximum pár százalékban tekinthető húsnak. Ezért már jó ideje nem eszünk párizsit, virslit, májkrémet, fagyasztott panírozott húsnaktűnődolgokat. Azokra vagyok legmérgesebb, akik rá sem írják hogy hány százalék pontosan a hústartalom. Szójafehérjét, emulgeálószereket, puffasztóanyagokat meg még ki tudja miket ugyanis nem szeretnék szervezetembe juttatni.
Na, ez a valódi debreceni egy üdítő kivétel, 95%-nyi sertéshústartalommal! Meg is vettem szilveszterre, jó is volt! Először meghökkentőnek, sőt viccesnek találtam a menevezést, de ma már úgy gondolom, hogy forradalmi: ha nincs központi szerv/önszabályozó piac, aki gátat szabna a vásárlók bepalizásának, akkor egyénileg kell ilyen megoldásokat keresni, mint pl. ez a "valódi" megnevezés.
Érdekes hogy a tejnél ás a gyümölcsleveknél áttörte a normalitás a piaci hülyítés védvonalát (reggeli ital megnevezés, illetve a gyümölcsleveken a százalékos gyümölcstartalom).
De most legyen pozitív a végkicsengés: éljen a valódi debreceni, amit ráadásul Debrecenben gyártanak!