HTML

murtzi

Egy kislépés az emberiségnek és egy hosszúlépést nekem!

Friss topikok

  • pinotnoir_777: Rambo, Számomra a cikk kulcsgondolata az volt, hogy újból rávilágított: a legfontosabb érv, misze... (2014.01.09. 10:17) "Kézművesség" a sajtban
  • Derékhegy: Fusch 'háztáji' termékeit az újlaki CBA-ban is lehet kapni. Tényleg nagyon jók a joghurtok (bár a ... (2011.02.02. 10:21) Sonkaparadicsom Gödöllőn
  • attisch: @pinotnoir_777: Akkor hogyan húznád át a tevét a tű fokán? Mert gondolom, azért abban egyetértünk,... (2010.03.03. 21:01) Ráspi Budapest - Losonci borokkal
  • pinotnoir_777: 07-es Nyitnikék még van pár palack, meg van egy olyan édesbor ami nincs kereskedelmi forgalomban, ... (2010.02.07. 20:37) 2009/2010
  • pinotnoir_777: @e_easy: bocs hogy a te hszedhez írom be, de nagyon fontos és eszembe jutott, hogy sokan a házilek... (2010.02.05. 16:47) Lekvár-lak

Lekvár-lak

2010.01.31. 11:09 pinotnoir_777

Willmann Fábián (Wekerlei bortár) barátomnál vettem karácsonyi ajándéknak pár üveg lekvárt a Lekvár-lak manufaktúrától. Szerencsére kettőt sikerült megtartani is, egyet meg megkóstoltunk Anyukámnál, ez utóbbi a bogyós mix volt. Kedves és egyedi a külcsín, ígéretes a 80%-nyi gyümölcstartalom, szimpatikus hogy almapektin a sűrítőanyag, csak  citromsav (nem is minden esetben) és mindössze nátrium-benzoát a hozzáadott „cucc”. Összehasonlításképpen a boltokban legtöbbször már a 60% közeli gyümölcstartalommal bíró lekvárok is prémiumtermékként vannak pozícionálva. De a lekvár-lakban van néhány 100%-os lekvár is.

 

A lényeg hogy nagyon nagy élmény volt a bogyós mix lekvárjuk, úgyhogy izgatottan várom a következő kóstolókat is, meg persze a szörpök is nagyon vonzanak.

A manufaktúrát egy fiatal házaspár üzemelteti Nagybörzsönyön, vendéglátással is foglalkoznak egy 120 éves parasztházban, és a honlapjuk tanúsága szerint az érdeklődők igény esetén bepillantást nyerhetnek a készítés fortélyaiba is.  Úgy ahogy van, csupszív-lélek igényes dolognak tűnik ez a Lekvár-lak.

                                                     

Ajánlásképp néhány ízkombináció:

 

 

Lekvárok:

 

Erdei csipke

Erdei kökény

Som

Galagonya

Vackor

Erdei vadszamóca

Vad madármeggy

Kék szőlő

Muskotályos szőlő

Pálinkás vadalma

Vörösboros ribizli

Tejcsokis rumos meggy

 

Mártogatós krémek:

Chilis-rozmaringos sütőtök krém

Zöldborsos kukoricakrém       

 

Szörpök:

Erdei kökény

Hárs

Meggy

Rózsaszirom

Pitypang

 

www.lekvar-lak.hu

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://murtzi.blog.hu/api/trackback/id/tr861716513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loading 2010.02.05. 15:18:02

Sparban van 100%-os lekvár. Sajnos olasz. De nem drágább, mint a magyar.

e_easy 2010.02.05. 15:54:54

szerencsere csak azt kell ennem amit anyam csinal. a 2006os szilva pl most van a csucson :)

pinotnoir_777 · http://murtzi.blog.hu/ 2010.02.05. 16:47:36

@e_easy: bocs hogy a te hszedhez írom be, de nagyon fontos és eszembe jutott, hogy sokan a házilekvárt szalicillel teszik el, leginkább megszokásból. Nemrég megtudtam, hogy az az egyik legdurvábban negatív hatású adalékanyag, kifejezetten egészségkárosító.

Persze mi is főzünk házilag, de még csak a klasszikus szilváig és kajsziig jutottunk.

Anyukád hány óráig főzi?